“21 jaar lang leefde ik een gebroken leven.”

Zoals iedereen had ik wat verkeerde ervaringen. Ik maakte slechte beslissingen en probeerde weg te vluchten van de gevolgen ervan. Ik was hard geworden, vooral in mijn tienerjaren. Ik ontmoette vreemde mensen die me in hun wereld introduceerden. Jarenlang dacht ik dat dat ook mijn wereld was. Het duurde een tijdje voordat ik me realiseerde dat dat niet waar was. Voor ik volledig mijn verstand verloor en mijn gezondheid, ben ik er gelukkig uitgestapt . Ik heb met  al mijn contacten die ik daar had gebroken en kwam mijn huis niet meer uit.

Na een tijdje begon ik weer mensen te ontmoeten. Op de een of andere manier lukte het me om het leven weer aan te gaan. Tijdens een Gothicfeest kwam ik mijn  ex-vriend tegen. Hij maakte deel uit van een beweging die de ‘Jesus Freaks’ heet. Op een dag nam hij me mee naar een van hun bijeenkomsten. Toen de preek begon, kon ik de Heilige Geest voelen. Maar ik was er nog niet klaar voor. Ik was er nog niet aan toe  om toe te geven dat ik fout was. Mijn hele leven heb ik de grootheid van God ontkend. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat er iets als God bestond, maar ik voelde niet dat Hij degene was tegen wie ik kon bidden.

Toen kwam de jaarwisseling. De Jesus Freaks hadden een feestelijke bijeenkomst. En mijn ex-vriend moedigde me aan om erheen te gaan. Dus we gingen. Ik hield van de mensen daar. Ik had geweldige gesprekken. Ik voelde hun liefde, ik voelde hun medeleven. En ik wilde daar deel van zijn. Later die week begon ik te bidden tegen God. Om een lang verhaal kort te maken: Ik werd christen!

Ik kan niet zeggen dat mijn leven veel beter is geworden sindsdien. Om eerlijk te zijn, het is zelfs nog ingewikkelder geworden. Maar het werd ook veel interessanter. Wat er ook gebeurt, ik heb altijd een enorme steun. Ik heb altijd iemand waar ik naar toe kan, Iemand die altijd naar me luistert en die van me houdt. Zelfs als ik denk dat er helemaal niet veel is om van te houden op het moment.