Onlangs stuitte ik op de videoclip Addicted to Jesusvan mijn muziekhelden van DC Talk; de driehoeksformatie waar ooit gospelhiphopper TobyMac deel van uitmaakte. Nog geen dag na het zien van deze video, kom ik op Facebook een gesponsorde link tegen van een kledinglijn met dezelfde titel, helemaal in stijl van het sportmerk Adidas. Grappig, die algoritmes.

De reden dat ik überhaupt op het liedje kwam, is vanwege het eerste boek van Remco de Zwart. In zijn powerpocket ‘Hartbewaking, bescherm de bron van je leven’ beschrijft hij hoe hij als jonge rapper en danser Addicted to Jesus menigmaal uitvoerde. In een periode waar een andere held,  zandkunstenaar Gert van der Vijver, nog aan mime deed en Carman – die ook de credits heeft voor de 90’s hit AtJ – nog ‘controversiële gospelmuziek’ maakte.

 

Tegenwoordig is voormalig Amsterdammer Remco de Zwart pastor van een stadskerk in Zuid-Limburg. Waarom en hoe hij daartoe gekomen is, kun je lezen in zijn boeiende en eerlijke verhaal, opgetekend in bovenstaand boekje. Aan de hand van zijn eigen leven en het leven van de Egyptische onderkoning Jozef laat Remco zien ‘hoe je je hart bewaakt tegen schadelijke invloeden en verkeerde keuzes. Heel open deelt hij niet alleen over zijn successen, maar ook over de momenten waarop hij het heeft gemist. Zijn radicale boodschap maakt je bewust van je kwetsbaarheid en helpt je om je kostbaarste bezit te bewaken,’ aldus de back-cover van Hartbewaking.

 

Over de schrijver

Remco de Zwart is spreker, rapper en voorganger van ParkCity Church in Heerlen. Het is zijn grote passie om mensen te helpen de wedloop van hun leven te lopen en de prijs te winnen. Met zijn bediening Start2Finish helpt hij mensen te starten én finishen met Jezus, en onderweg volledig te worden wie ze zijn in Hem. Remco en zijn vrouw Mireille zijn de trotse ouders van Nyomi, Phebe en Joshua. Ze wonen in Brunssum, Zuid-Limburg. (bron: Arrowz)

Jesse
CounterSound