Hoop draagt mij voorgoed

UTRECHT – Met zijn nieuwste single: ‘Hoop draagt mij voorgoed’ kiest Rik Marius, de singer- songwriter van Sound of David, voor een uptempo nummer. Een nummer waarin hij zingt over vallen, opstaan en ontdekken: “Ik ben nieuwsgierig, en kijk om me heen. Ik blijf ontdekken en onderneem.”

Naast Marius werkten ook Luca Genta (producer en basgitarist), Guido Roorda (gitarist en arrangeur), Eveline Leijdekker (zang) en Tim Breel (drummer) aan dit nummer mee. 


Een andere vibe
Met ‘Hoop draagt mij voorgoed’ kiest zanger Rik Marius voor een nieuwe vibe. Een vibe vol levenslust waar je de dingen doet met hart en ziel, al val je 1000 keer. Zoals het lied zegt ‘Ik kan gewoon proberen, steeds een nieuwe kans. Om te creëren, terwijl ik huil, lach, bid en dans.


Open ogen

“Met mijn ogen open, ga ik het leven tegemoet,” zo omschrijft Marius de kern van het nummer. Een leven waarin vallen en opstaan volgens de zanger thuishoren: “Ik wil goed kunnen vallen, zonder schaamte of angst.” Volgens Marius kan je dat leren door je eigen kwetsbaarheid te aanvaarden, jezelf niet te hoeven verbergen en niet te hoeven doen alsof je alles voor elkaar hebt. Dan heb je niets te verdedigen, kan je zijn wie je echt bent en met kracht en hoop in het leven staan. Deze hoop lijkt op een glimp van de hoop die God geeft. Marius vertelt “Want die hoop draagt mij voorgoed. Ik kan mijzelf wel aanpraten dat ik op enig moment iets wat somber inzie, maar dat is niet de realiteit. Door Jezus te volgen, te vertrouwen, wordt het gewoon onmogelijk om hopeloos uit te komen. Je bent gedoemd om niet te mislukken. That’s the real good news.”

Over Rik 
Rik Marius (36) is geboren in Bennekom, in een christelijk gezin met vier kinderen. Vanaf zijn tiende is hij heel bewust met het geloof bezig. Op 18-jarige leeftijd verhuist Marius naar Maastricht, voor een studie bedrijfskunde. Die studie combineert hij een jaar met een studie jazz op het Conservatorium. Marius werkt na zijn studie vier jaar als auditor bij PricewaterhouseCoopers. In 2017 gooit hij het roer om en gaat onder meer muziek maken.


Over Sound of David 
Sound of David maakt muziek geïnspireerd door het voorbeeld van de psalmen. David maakte gebruikt van muziek als een spiegel voor je innerlijk. Alle gevoelens en emoties van verdriet en vreugde, hoop en wanhoop, angst en opluchting, wraak en vergeving, klacht en het roemen van God komen erin naar voren. Psalmen helpen ons om eerlijk voor God te verschijnen. Ze helpen ons in verbinding met God te blijven (www.soundofdavid.nl).

Related Articles