Een bijzondere Iers-Nederlandse samenwerking op muziekgebied: 27 augustus komt zanger Andrew Feeney met zijn nieuwe single Father (Vader). Aan de productie werken Reni en Elisa Krijgsman mee. Het bekende christelijke muziekduo uit Ede neemt een groot deel van het tweetalige aanbiddingslied voor hun rekening, dat geïnspireerd is op het gebed van Jezus, het Onze Vader.

“Ik zou het zeker als een aanbiddingslied omschrijven,” zegt Feeney vanuit zijn thuisbasis in Galway, Ierland. “Persoonlijk helpt dit lied mij heel goed om te connecten met God omdat het als een gebed, als een psalm, geschreven is. Ik denk dat het iets laat zien van wie God is.”

“Terwijl ik dit lied aan het schrijven was,” blikt de zanger terug, “dacht ik aan het gebed dat Jezus ons nagelaten heeft: het Onze Vader. Het refrein verwijst hiernaar: We pray Father of Heaven, holy is Your Name, and perfect is Your Way, Your kingdom, Your will done here upon the earth as it is above.”

 

Karakter
“De coupletten,” vervolgt Feeney, “zie ik als een herinnering aan Gods karakter, aan wie Hij is.” You’re the God who sees, You are not blind, You’re the God Who hears his children cry. You’re the only One Who called upon can save. You’re passionate, You will not hide Your face, klinkt het in het eerste vers.

Vanaf het tweede couplet bezingen Reni en Elisa in het Nederlands Gods grootheid als Almachtige Vader: Machtig zijn Uw armen en sterk Uw hand. Als vijanden komen, vaagt U ze weg. We zijn op zoek naar alles wie U bent, U bent de Vader die mij ziet en kent.

 

Samenwerking met Reni en Elisa Krijgsman
Feeney, die al eerder met de gebroeders Smelt van Trinity toerde, hoopt dat door de muzikale samenwerking met Reni en Elisa Krijgsman, het lied zijn weg vindt onder zowel Nederlandstalig als Engelstalig publiek.

Feeney: “Ik stond uiteraard open voor het idee dat Elisa en Reni een gedeelte inzongen om dit lied met Nederland te kunnen delen. Ik zou het geweldig vinden als mensen het in hun eigen taal kunnen meezingen. Daarmee zou het lied zijn doel bereiken. Het is een voorrecht geweest om met Reni en Elisa samen te mogen werken. Mijn hoop is dat mensen erdoor geraakt worden en Father zingen als een gebed naar God.”

 

Over Andrew Feeney
Andrew Feeney is onderdeel van Bonfire Music, een internationaal muzikantencollectief dat geregeld met nieuwe nummers komt. Bonfire Music omschrijft zichzelf als een thuis voor aanbiddingsleiders en singer-songwriters in Europa. Father schreef Feeney voor zijn nieuwe aanbiddingsalbum Come Alive, dat begin januari 2022 verschijnt.