Lejony wil met haar nieuwe single ‘Vrij’ hoop brengen

Sinds een week is de eerste single Vrij van zangers Lejony uit. Binnen de muziekwereld staat Lejony bekend om haar vocalen en arrangementen van zangpartijen. Dat de Nederlandse zangcoach nu met eigen muziek komt, is voor haar een droom die uitkomt: “Ik ben heel enthousiast over dit project,” zegt ze.

“Een bevriende collega uit Engeland belde mij in coronatijd op met de vraag hoe het met mij ging,” blikt Lejony terug op het ontstaan van Vrij. “Ik vertelde dat ik al zo lang het verlangen had zelf iets uit te brengen en hij moedigde me aan hierin een stap te zetten. Hij zei: ‘De wereld heeft jouw stem nodig, begin klein’. Ik had tot nu toe wel eens muziek opgenomen in de Wisseloord studio’s en op YouTube verschillende projecten gedaan, maar dit altijd zoveel mogelijk voor mijzelf gehouden en er nooit echt veel publiciteit aan gegeven.” 

In dat jaar zag de zangeres veel mensen om haar heen teruggeworpen worden op familie, op zichzelf en wie ze zijn als persoon. De gesprekken die zij had met vrienden, kennissen en familieleden inspireerden haar tot het schrijven van een lied dat teruggreep op de basis van wie je bent als mens en waar je vandaan komt. Lejony: “Ook nu nog zie ik veel depressiviteit, veel druk op sociale media, zelfs zelfmoord, ook onder jongeren helaas, omdat ze het gevoel hebben dat ze van alles moeten.”


Uplifting song

“Mijn boodschap met dit lied is dat je niets moet, maar dat je vrij bent,” zegt Lejony met overtuiging. “Ik had het nummer al een klein beetje laten horen aan verschillende mensen. Van kritische tot jonge mensen, waaraan ik veel lesgegeven heb. Zelfs op TikTok ging het rond. Ik heb wel tien keer meegemaakt dat mensen in tranen waren na het beluisteren van het lied, omdat ze de situatie kennen waarover ik zing. Mijn hoop was dat het een uplifting song zou zijn die jong en oud raakt, en die toegankelijk is. Dat is nu al gelukt. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

 

Geen hokje

Zelf omschrijft ze de muzikale stijl van Vrij als soul, pop, singer-songwriter en jazz. “Ik ben niet in één hokje te stoppen, en mijn muziek is dat ook niet,” lacht Lejony, die een jarenlange ervaring heeft met verschillende genres. Ze legde de basis voor tekst en melodie en werkte het arrangement samen verder uit met toetsenist Bas Gankema en producer Colin van de Weteringh. Lejony: “Ik heb er bewust voor gekozen het nummer met jonge, talentvolle muzikanten op te nemen. Aan het nummer werkten drummer Job Visser, bassist Jaimy Manuhutu, Colin van de Weteringh en Sanne Gleijsteen, Merel van der Kammen en Ivan A. C. Richardson mee.”

 

Over Lejony

Met haar muziek wil Lejony harten veroveren en hoop brengen op plekken waar het voor mensen donker is. Zij is zangeres en vocal coach in binnen en buitenland. In 1998 studeerde zij af aan het conservatorium van Hilversum en tijdens haar studie heeft ze één jaar van haar opleiding in Manhattan (USA) mogen volgen. De afgelopen jaren werkte Lejony samen met diverse bekende (inter)nationale artiesten. Zij stond op vele podia en in studio’s, en is actief in verschillende bands en projecten. Daarnaast leidde Lejony Black Gospel projecten en worship events in Nederland en Duitsland.

Related Articles