Mijn moeder heeft me opgevoed met het geloof in God. Ik heb altijd oprecht geloofd dat er een God is. Als kind kende ik al de verhalen in het Oude en Nieuwe testament, maar dat was alles. Ik had alleen maar gehoord over God en ik had gehoord dat je in Jezus moet geloven om naar de hemel te gaan en dat God van iedereen houdt. Aha.

Toen ik 13 was geloofde ik dat ik niet mooi was en dat ik geen bijzondere talenten had zoals andere meiden, jonge en oude vrouwen wel hadden. Het grootste verlangen van vrouwen is om geliefd te worden, om gewenst te zijn en bevestiging te krijgen. Dat zit in hun natuur. En het enige dat in staat is dat bodemloze gat te vullen is Gods liefde.

Toen ik 13 was vertelde de oudste zus van mijn beste vriendin samen met haar vriendin aan me wat er werkelijk in de bijbel stond naast alle  geweldige verhalen. Ze lieten me zien Wie God werkelijk is en hoe God over MIJ denkt. God schiep ons om Zijn kinderen te zijn. De reden waarom wij leven, waarom we door hem uitgekozen zijn, is omdat hij van ons houdt. God is alleen maar goed en God is liefde. (Ja dat staat in de bijbel!) Dat is ook de reden waarom God een drie-eenheid is. Liefde kan alleen bestaan in een relatie! Hij verlangt naar ons en zou er alles voor over hebben om ons hart voor zich te winnen. Er staat geschreven dat wij Goed geschapen zijn. God maakt geen fouten met ons en in ons. Zoals jij bent, ben je perfect. God gaf ons verlangens en wensen toen hij ons maakte. Hij is blij als we de dingen doen die we leuk vinden. Dus twijfel niet aan je talenten om te schilderen, te acteren, mooie koeken te bakken of poppen te maken. De dingen die je leuk vindt, zijn niet stom!

De bijbel staat vol met aanwijzingen van Gods liefde voor ons. Let er maar eens een tijdje op als je dit boek leest en onderzoekt. Een voorbeeld is Psalm 139.

Maar dat was nog niet genoeg. Het is niet genoeg om erover te horen. Ik moest de levende God zelf ontmoeten. God spreekt. Op een dag toen ik in een kerkdienst was, hoorde ik tijdens het zingen een stem die tegen me zei: ‘Ik ben heel erg trots op jou.’ In eerste instantie leek het gewoon een gedachte die bij me opkwam, dus ik negeerde het. Maar ik vroeg me wel af waarom ik zoiets als dit dacht. Een paar minuten later kwam een vriendin naar me toe vanaf de andere kant van de grote hal waar we waren. Ze zei tegen me dat ze me moest vertellen dat papa-God trots op me is. Ik was er vrij zeker van dat dit meisje niet mijn gedachten kon lezen. Dus ik was er zeker van dat ik Gods stem had gehoord die tegen me fluisterde.

God denkt alleen maar goede dingen over ons, want Hij is goed. Als we slecht over ons zelf denken, over de fouten die we gemaakt hebben, of dat we te dikke benen hebben of een lelijke neus of dat we niet goed genoeg zijn, dan zijn dat LEUGENS! Leugens die we accepteren of leugens die de duivel ons influistert. Want het doel van de duivel is om ons van God weg te houden.

Elke dag doe ik mijn best om Gods stem te horen en me te vullen met zijn oneindige liefde voor mij. Ik hou ervan om naar Gods stem te luisteren. Naar wat hij denkt over mensen en vrienden om me heen. Hij moedigt me aan om hen te vertellen hoe God hen ziet. Ik vind het fijn als iemand van mijn vrienden naar mij toekomt en hetzelfde doet.

Na een ontmoeting met Gods liefde verander je. Liefde verdrijft alle angst, ziekte, leugens en pijn. Liefde maakt je vrij!