Op 14 februari, Valentijnsdag, brengt now-folk artiest Willow Mae haar muzieksingle Mango uit. Mango, als laatste track te horen op haar artbook & cd Songs of Songs, komt nu, na Happy Chromosomes en andere liedjes, online op Spotify. CounterSound sprak met de zangeres over het verhaal achter de song.

 

Willow Mae, je hebt er bewust voor gekozen dit liedje uit te brengen op Valentijnsdag. Wat kenmerkt Mango, kun je er iets over vertellen?

“Mango is totaal anders dan mijn voorgaande liedjes. In de eerste plaats bevat het alleen gitaar en zang. Het is te omschrijven als fingerstyle jazzy. Verder is het ook een heel andere song dan Happy Chromosomes. Mango gaat over de eerste zoen die ik had met de liefde van mijn leven. In het liedje zelf gaat het wel niet helemáál over mij maar mijn eigen ervaringen vormen de inspiratie voor de tekst. Waar de song eigenlijk over gaat is dat je een heleboel smaken kunt proeven in je leven. Maar dat er maar eentje is waar je naar verlangt, waarvan je kunt zeggen: ‘Dat was ‘m echt!’ of ‘Dat is ‘m echt!’. Of nog beter: ‘Dit is ‘m nog steeds!’. De beste, eerste zoen die ik ooit heb gehad.”


Eigenlijk heb je hem pas later kunnen omschrijven?

“Het grappige is dat ik destijds die associatie niet had, die kwam pas bij het schrijven van het liedje terwijl ik letterlijk een mango aan het eten was. Ik schrijf geen liedjes die puur en alleen over mijzelf gaan. Ik associeer heel erg en vergroot uit. Of ik haal er beelden bij die helemaal niet realistisch zijn voor de situatie waarin ik zelf zat, maar die wel passend zijn bij het verhaal dat ik wil vertellen. En in dit geval gaat het verhaaltje over een meisje die gezoend heeft met een jongen en daar van denkt: ‘Wow, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb heel veel smaken geproefd in mijn leven maar nog nooit deze! You taste like a mango’.

Tot slot, een persoonlijke vraag. Wat is jouw gedachte bij het vinden van liefde in coronatijd?

“Ik denk dat angst liefde verdrijft en dat de liefde angst uitsluit. Wat je nu heel erg tegenkomt is heel veel angst bij mensen. Ik denk dat we met elkaar veel meer op zoek moeten naar de vraag: hoe kunnen we elkaar in deze tijd juist opzoeken? Zonder dat we daarmee alle regels omzeilen.Ik denk dat het super belangrijk is dat we de verbinding met elkaar blijven houden en blijven zoeken. En dat is nu in het digitale tijdperk, paradoxaal genoeg, nog moeilijker geworden. Letterlijk. Mijn boodschap als artiest is: Laten we met elkaar zoeken naar een manier waarop we die verbinding wel kunnen vinden. Al is het maar door samen muziek te luisteren. Of samen op hetzelfde moment hetzelfde te doen, waardoor je toch met elkaar het gevoel kan hebben: wij zijn verbonden met elkaar als mensen.”

CounterSound