De nieuwe single Vrede van Sound of David is uit. De single verschijnt als eerste in een reeks van videoclips op YouTube. Aan de hoopvolle en perspectief biedende pianoballad werkten, naast Rik Marius (zang), cellist Luca Genta en gitarist Marijn Walraven mee.

Zanger en pianist Rik Marius omschrijft Vrede als een rustig, melodieus en tijdloos luisterlied. “Als je vrede kan vinden terwijl er geen reden toe is wanneer je naar de omstandigheden kijkt, dan heb je echt vrede die standhoudt. In de tijd dat ik dit liedje schreef was ik daar denk ik naar op zoek. Het is als het ware een manier om tegen jezelf te zeggen: ‘Sta op, mijn ziel, wees niet bevreesd. De vrede van God is nooit onbereikbaar geweest’. En in het tweede deel van het refrein: ‘Een toekomst is beloofd, nog mooier dan je gelooft’.”

“Ik vind het mooi om mijn gevoel te leren om zich alvast te richten op hetgeen wat God belooft,” vertelt Rik. “Hoe mijn omstandigheden ook zullen zijn. Ik zie het als een kans om mij door die waarheid te laten raken in mijn dagelijkse leven. Zodat ik nu al een stuk van de hemel kan proeven.”

Eerlijk voor God
Rik: “Ik vind het ook mooi om met muziek iets te verwoorden dat emoties raakt bij een ander. Met woorden alleen kun je al heel goed communiceren. Maar met muziek erbij heb je de mogelijkheid om nog dichterbij te komen. Het is een voorrecht om als zanger en muzikant een snaar te raken bij jezelf en bij de ander. Als dat gebeurt, is dat super tof.”

De muziek van Sound of David heeft veel weg van de psalmen. David, de Psalmdichter, schrijft met zijn muziek over zijn vreugde en vast vertrouwen in God, maar is ook eerlijk over zijn vragen en teleurstellingen. David is een inspiratiebron voor de liedjesschrijver. Rik: “Zo wil ik mijn muziek laten klinken.”

Meer weten over Sound of David? Lees hier het interview met Rik.