EDE – Vandaag, op 21 februari, verschijnt de nieuwe single van Noanna: There’s an Island. In samenwerking met TCC Studio (Jan Pronk), meester percussionist Martin Verdonk (Donna Summer, Ilse DeLange) en bassist Daniël van der Molen (Ruth Jacott), levert de Nederlands-Molukse zangeres een catchy song af die het best te omschrijven is als ukulele-folk.

Anders dan in haar eerdere popsongs, geeft Noanna haar geliefde instrument bewust een nog prominentere rol. “Het is het eerste nummer in mijn eigen stijl waarin ik op zoek was naar een ander geluid dan ik tot nu toe heb ik gebracht,” aldus Noanna. “Eerder had ik hierover contact met een bevriende ukulele speelster. Zij inspireerde mij om lekker los te gaan met de ukulele en een vrolijk nummer te schrijven dat, naar ik hoop, mensen blij zal maken.”


Terug naar de Polynesische oorsprong van de ukulele

Met haar muziekvriendin in het achterhoofd, bleef Noanna met het schrijven van dit nummer dicht bij zichzelf. “There’s an Island vertelt het verhaal van mijn roots,” aldus de zangeres. “Ik denk aan de reis die ik met mijn papa, zussen en broertje in 2019, vlak voor corona, heb ondernomen naar de Molukken. De geur en de smaak van Ambon, the city of music, het hele tafereel – het tropische klimaat, de witte stranden – en de vreugde van het samenzijn, vormden de ideale setting voor een liedje.”  “Ik wil de luisteraar hier mee naartoe nemen,” vervolgt Noanna. “Tegelijkertijd staat There’s an Island symbool voor een plek waar je altijd naartoe kunt gaan in je gedachten. Waar je lekker uit je vel kunt springen en kunt dansen!”


Videoclip

Samen met het uitbrengen van de single op Spotify, verschijnt de videoclip op YouTube. In de komende maanden volgen nog twee lente singles op 21 maart en 21 april.


Over Noanna

In de wieg traint ze haar stembanden met onophoudelijk brullen. Op zesjarige leeftijd heeft ze voor het eerst een gitaar in handen en geeft ze haar eerste optreden. Ze treedt in diverse koortjes en bandjes op. Voor Noanna (39) is zingen als ademen. Noanna’s muziek is een combinatie van ‘eigenwijze pop’ met folk en Molukse invloeden, geïnspireerd door onder andere My Sun and Stars. Zij vindt het belangrijk op haar beurt vrouwen te inspireren. Haar missiestatement is: ‘What would the world look like if every woman would love herself?’ Lees meer over Noanna op www.noanna.nl.